Livskunstneren Ferdinand Finne

Ferdinand Finne oppnådde gjennom sitt lange kunstneriske virke å bli noe så unorsk som en folkekjær kunstner i særklasse.

Hans spesielle gave var evnen til å skape kunst som nådde frem til helt vanlige mennesker.

Finnes kunst var bemerkelsesverdig mangesidig og variert. Hans uttrykksformer gikk i så vidt forskjellige retninger som maleri, grafikk, scenekunst og forfatterskap.

Ferdinand Finne var allikevel noe mye mer. Han var en livskunstner av internasjonalt format, en vagabond og ikke minst en mangesidig og nysgjerrig livssøker.. Det er blitt sagt at i syntesen av alt dette lå hans storhet.Nettstedet Ferdinandfinne.no

Ferdinandfinne.no ønsker å bidra med informasjon om Finne og å formidle noen av hans vakre arbeider til publikum.

Vi presenterer derfor nå Finnes siste store kunstprosjekt, som han igjen valgte å gjøre gjennom enda et nytt medium; glass.

Serien "Fat til Glede" og glassvasen "Ferdinands Blå" er begge fullverdige og elegante punktum for hans store talent og formidlingsevne.

Flere av Finnes arbeider og informasjon om kunstneren vil løpende presenteres her.

 

 Livskunstneren Feirdinand Finne

Fat nr. 6  Smaragdfatet Fat nr. 5  Natthimmelfatet Fat nr. 4  Fuglefatet Fat nr. 3  Drømmefatet Fat nr. 1  Fiskefatet Fat til glede.

Ferdinand Finnes siste store kunstprosjekt ble serien Fat til Glede bestående av 6 vakre glassfat. Når Finnes glasskunst møter lyset oppstår et fargespill som lever og forandrer seg gjennom døgnet og årstidene.Ferdinands blå.

Vasen fødtes på Ibiza i slutten av 70-årene, og fulgte Finne i hans bilder og på reiser. Til slutt skapte han den også i glass.